32 vuotta meän väylitten ja ihmisten puolesta

Tornio-Muoniojokiseura ryTorne-, Lainio- & Muonio-älvars förening, tuttavallisesti JOKISEURA, on kotijokiyhdistys, joka toimii meän lohen ja väylän sekä sen sivujokien muiden vaelluskalojen, sekä rajajokilaakson luonnon ja sen ihmisten hyväksi rajajokien molemmin puolin Suomessa ja Ruotsissa.

Tornio-Muoniojokiseura ryTorne-, Lainio- & Muonio-älvars förening, mer bekantligt som JOKISEURA - ÄLVSSÄLLSKAPET är ett hemälvssällskap, som arbetar för lax och andra vandrande fiskar av Torneälv och dess bifloder, samt för natur och människor på bägge stränderna i gränsälvsdalen av Finland och Sverige.

Tornio-Muoniojokiseura ryTorne-, Lainio- & Muonio-älvars förening, more familiarly as JOKISEURA - THE RIVER SOCIETY, is a home river society and works for salmon and other fish of the River Torne and its tributaries, and for the nature and the people on both riverbanks of the border rivers of Finland and Sweden.

Yhdistys kokoontuu sääntömääräiseen vuosikokoukseensa
vuorovuosina Suomessa ja Ruotsissa.

Tornio-Muoniojokiseura on perustettu vapaan ja luonnontilaisen Tornion-Muonionjoen puolustamiseksi. Seura vaalii Väylän kalakantoja ja jokilaakson siisteyttä sekä Väylän väestön etuja kaikinpuolisesti ottaen huomioon ympäristön ja maiseman suojellulliset periaatteet.

Jokiseuran toimintaa johtaa seuran hallitus, johon valitaan jäsenet niin, että hallituksessa on jäsenet jokilaakson Suomen puoleisista kunnista: Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio ja Enontekiö sekä Ruotsin puoleisista kunnista, Haparanda, Övertorneå, Pajala ja Kiruna.

Kokouksissa käytetty kieli on meän kieli. Tulkkausta suomeksi tai ruotsiksi ei ole tarvittu.

Seuran ensimmäinen varsinainen kokous pidettiin tammikuussa 1985.

Tornio-Muoniojokiseuran säännöt [PDF]

Yhdistystä hallinoivat:

Puheenjohtaja:  Kalervo Aska  +358 40 5158889

Varapuheenjohtaja:  Sture Bucht  +46 70 5255412

Työvaliokunta:  Kalervo Aska, Timo Keisu, Bror-Erland Härmä, Sture Bucht, Juha Pieskä

Sihteerit:  Timo Keisu  +358 40 7293340

Bror-Erland Härmä  +46 70 2477848

Osoite:     Tornio-Muoniojokiseura ry
                C/O Timo Keisu
                Marjosaarentie 41
                95635 KAULINRANTA

Hallituksen jäsenet Suomesta: