TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2008:

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2008

HALLINTO

Tornio-Muoniojokiseuran toimintaa johtaa seuran hallitus, johon kuuluu 28 jäsentä. Hallitus kokoontuu vuosittain 2-4 kertaa ja seuran vuosikokous pidetään alkutalvesta vuorovuosin Ruotsissa ja Suomessa. Seuran ruotsinkielinen nimi on Torne-, Lainio- & Muonio-älvars förening.

Seuran puheenjohtaja on Simo Pöyhtäri, varapuheenjohtaja Roland Henriksson, sihteerit Heikki Nousiainen ja Bror-Erland Härmä.

Muut hallituksen jäsenet:

Enontekiö: Reijo Mannela

Muonio: Juha Niemelä

Kolari: Pekka Kivilompolo ja Juha Pieskä

Pello: Kalervo Aska, Paavo Enbuska Jouni Jaako, Heino Juuso, Heikki Nousiainen ja David Rundgren

Ylitornio: Vilppu Lakkapää

Tornio: Seppo Frantti ja Pekka Oinonen

Kiruna: Roland Henriksson, Bo Isovaara ja Paavo Koberg

Pajala: Bertil Aaro, Bengt Niska, Bengt Pekkari, Rudolf Rova, Ingvar Uusitalo ja Bernhard Winsa

Övertorneå: Bror-Erland Härmä, Göran Karlenius ja Rune Rautio

Haaparanta: Göte Ylinenjärvi

Taloudenhoitajat: Jussi Sihvo ja Bror-Erland Härmä

Tilintarkastajat: Väinö Enbuska ja Markku Ilmavirta, varalla Esa Virtanen ja Pekka Haarahiltunen sekä Kenth Alanentalo ja Hans Söderberg, varalla Thorvald Pääjärvi Ove Kohkoinen.

KOKOUKSET

Seuran vuosikokous pidettiin Lainiossa 02.02.2008. Hallitus on kokoontunut kaksi kertaa.

VARSINAINEN TOIMINTA

Tilaisuudet, lausunnot ja tiedottaminen

Vuonna 2008 ei seura ole järjestänyt tilaisuuksia tai seminaareja. Liitteenä on puheenjohtajan antama lausunto lohiasetukseen ja muistioon sekä Kalervo Askan maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle osoitettu lausunto lohiasetusehdotukseen ja kantelu virkamiesten toiminnasta. Molemmat on annettu tammikuussa.

Liitteenä ovat myös Kalervo Askan antama kirjallinen vastaus Jouni Lindille lohiasetusta koskevaan uutisointiin14.3.2008 sekä puheenjohtajan ja Kalervo Askan laatima lausunto ehdotuksesta maa- ja metsätalousministeriön päätöksen 319/1998 muuttamisesta.

Liitteenä on vielä Siilamajan Kilta ry:n kirje koskien LOHIADRESSIIN liittyvää palkitsemista. Tilaisuudessa oli läsnä Seppo Frantti.

Jokiseuran edustajat ovat keskustelleet lohikysymyksistä ministeri Paavo Väyrysen kanssa Kemissä 03.03 ja kansanedustaja Pertti Salolaisen kanssa Äkäslompolossa 20.03.

Puheenjohtaja on tavannut kesällä kalastelun merkeissä hallitusneuvos Jouni Lindin samoin Heino Juuso kansanedustaja Tuomo Hännisen. Liitteenä on Lapin liiton kirjelmä marraskuussa Pellossa järjestetystä tilaisuudesta, jossa oli mukana hallituksen jäseniä.

Jokiseuralla on omat erittäin hyvin toimivat kotisivut internetiin (www.tornionjoki.fi/jokiseura) ja tätä kautta seuran toiminnasta on tiedotettu monipuolisesti. Sivuilta löytyvät mm. yhteystiedot, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma sekä erilaiset tapahtumat ja tilaisuudet samoin kuin puheenjohtajan oma palsta (Kala-Simon blogi).

Kotisivuilta löytyvät myös jokiseuran toimintaa tukeneitten nimet.

Muovipussikampanja

Kevätkaudella toteutettiin jälleen pussikampanja.
Pohjolan Paperi Oy:ltä tilattiin muovipusseja 100 000 kpl. Pussit toimitettiin jokivarren liikkeisiin (Tornio 25500 kpl, Ylitornio 2000 kpl, Pello 27500 kpl, Kolari 15000 kpl ja Muonio 30000 kpl). Pussitilaushankintoja tekivät Pekka Vanhapiha, Seppo Frantti, Esko Alatulkkila, David Rundgren, Heikki Nousiainen, Pekka Kivilompolo, Juha Pieskä, Juha Niemelä, Simo Pöyhtäri ja Reijo Mannela Kokonaistuotto on noin 2000 euroa.

TALOUS

Kuluja on toimintavuoden aikana kertynyt vuosikokouksesta ja hallituksen kokouksista, matkakuluista sekä toimistotarvikkeista. Toiminta on rahoitettu pussikampanjatuloilla sekä jäsenmaksuista saaduilla tuloilla sekä kannatusjäsenmaksuilla.

JÄSENISTÖ

Seuralla on oma jäsenluettelo. Jäsenmaksu on 5 euroa (50 kr). Jäsenmaksuja kerätään pääasiassa henkilökohtaisesti. Myös Ottiväline Oy on osallistunut jäsenkorttien myyntiin Pellossa.

Seuran kunniajäseniä ovat Allan Lehto, Seppo Räty ja Hannes Pietikäinen.