06.06.2010 kannanotto meritaimenen rauhoittamiseen

Tornio-Muoniojokiseura ry
Pello 6.6.2010

Äärimmäisen uhanalainen

Tornionjoen vesistöalueelle vaeltava meritaimen on hätää kärsimässä. Meritaimen on luokiteltu tähän asti erittäin uhanalaiseksi. Nyt Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) on esittänyt Ympäristöministeriölle uhanalaisuusluokituksen muuttamista kaikkein vakavimpaan luokkaan, äärimmäisen uhanalainen. Siitä seuraava luokka on "luonnosta hävinnyt".

Edellä mainitun perusteella Tornio-Muoniojokiseura ry (Torne- Lainio- Muonioälvars förening) suosittaa taimenen täyttä rauhoittamista Tornion- Muonionjoen vesistöalueella. Pyydyksiin tarttunet taimenet kaikissa pyyntimuodoissa tulisi viipymättä ja mahdollisimman hyväkuntoisina vapauttaa takaisin veteen.

Työvaliokunta